La vie à Lyon (3/3)

Tres llocs imprescindibles de Lió (III)

Continuo amb la sèrie d’entrades al blog en què recomano tres llocs imprescindible de Lió. Avui us porto el tercer i darrer post sobre les meves tres últimes propostes per endinsar-se a aquesta tercera ciutat més gran de França.

1. Just al capdamunt de la muntanya Fourvière s’hi respira història i patrimoni, hi trobareu  l’espai arqueològic de l’antiga Lugdunum (Lió romana). Si camineu des de la Catedral podreu veure el Grand Théâtre, el teatre romà més antic de França, i el més petit de l’Odéon, els jardins amb mosaics i restes d’antigues cases romanes, així com el Musée de la Civilisation Gallo-Romaine, un gran espai subterrani que ofereix una bona col·lecció d’inscripcions, monedes o estàtues de l’esplendorós passat romà a la ciutat. L’entrada al teatre romà és gratuïta i us sorpendrà el seu perfecte estat de conservació. 


  

   
 

   
2. Si sou dels afortunats que esteu a Lió durant la setmana del 8 de desembre, podreu gaudir de la Gran Festa de les Llums (Fête des Lumières).  Quan cau la nit, els principals carrers de Lió s’il•luminen amb ambient musical i s’hi representen alguns espectacles.   

        

 3. La tercera i última recomanació que us faig és un lloc amb encant, la place Bellecour. És una de les places de forma rectangular més grans d’Europa. Està situada entre els rius Rhône i Saône i forma part de la zona considerada Patrimoni de la Unesco des del 1998. A més, en un racó s’eleva el monument dedicat al lionès Antoine de Saint-Exupéry, autor d”El petit príncep’. 

   

    
Voleu recuperar les altres dues entrades que fan referència a més llocs que nos us podeu perdre a Lió? Cliqueu aquí:

La vie à Lyon (1/3)

La vie à Lyon (2/3)