La vie à Lyon (1/3)

Tres llocs imprescindibles de Lió

Lió (França) és una ciutat amb moltes qualitats: mil•lenària amb un casc antic (Vieux Lyon), just al costat dels rius Rhône i Saône, i dos teatre romans al mont Fourvière que van ser declarats Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco. Un municipi on es pot menjar en un bo i tradicional bouchon, a més de ser la ciutat francesa amb més estrelles Michelin. Un destí replet de botigues vintage i amb la seva essència i estil que enamora a qualsevol que s’hi passegi. Avui us faig descobrir aquesta ciutat única, en el primer dels 3 posts que hi dedicaré, a través d’alguns dels seus racons i les imatges que vaig realitzar durant una escapada de cap de setmana. 
1. Rhône i Saône: Us recomano admirar la ciutat des d’algun dels ponts que travessen els rius Rhône o Saône, des d’allí hi podreu veure les cases del Vieux Lyon, la Catedral de Notre Dame al mont de Fourvière o, simplement, quedar-vos embadalits amb la preciosa panoràmica que ofereixen els dos cantons de la ciutat.  
 

    
   

    

2. Vieux Lyon: Perdeu-vos pel barri vell de Lió, declarat Patrimoni Mundial per la Unesco i situat a la vora del riu Saône, proper al mont de Fourvière. Botigues de tot tipus, restaurants típics, com ara els bouchon o crêperies, i bars lionesos on podreu fer una copa de vi o una cervesa tot degustant l’aroma francès. 

  

   
       

   
    
    

        

   
 

3. Passejar-se per dins dels traboules de la ciutat (especialment els dels barris Saint-Jean, Croix-Rousse i Vieux Lyon) que et permeten passar d’un carrer a un altre de manera ràpida, sense sortir de l’edifici. 

 
  
 

A la propera entrada us mostraré uns altres tres espais de Lió que tampoc podeu deixar escapar si hi aneu algun dia.