#BlogosferaTGN: 3 espais de Tarragona

Des de Tarragona Cultura s’ha engegat una nova iniciativa, la #BlogosferaTGN, que dóna a conèixer als bloguers del territori tarragoní a través de tres recomanacions de Tarragona i un mapa virtual. L’any passat també vaig participar en l’acció #FandeTGN i enguany ja torno a ser aquí, aquesta vegada recomanant tres espais físics de la ciutat. Comencem?

Com a tarragonina de tota la vida m’ha costat decidir-me perquè hi ha molts llocs de la meva ciutat que m’agraden, tot i així n’he escollit tres que els he dividit en oci i dos espais que respiren tranquil·litat, combinant-ho amb patrimoni i vegetació.

En primer lloc, recomano un centre cultural que va reobrir les seves portes el passat mes de desembre de 2013. El Cafè La Cantonada és un establiment mític de Tarragona, ubicat als baixos de la Cooperativa Obrera Tarraconense, al costat del Teatre El Magatzem. Aquest espai contempla una bona oferta cultural en la seva programació: des d’exposicions, presentacions de llibres, concerts, xerrades i, fins i tot, s’hi balla swing els dimecres al vespre dins l’activitat ‘Vespres de swing’.


IMG_5902 (1)
FullSizeRender (23)IMG_5903

FullSizeRender (24)IMG_5908FullSizeRender (25)

La meva segona recomanació convida a la tranquil·litat. És un indret que tenim a la costa, tocant la platja del Miracle, es tracta del passeig que hi ha a la Punta del Miracle, entre el passeig Marítim i el passeig Rafael Casanova. Hi trobem uns jardins i uns porxos que fan d’aixopluc amb uns bancs on t’hi pots asseure per llegir i contemplar tot l’skyline de Tarragona. Quin privilegi!

El lloc va ser triat per rodar-hi una escena de la pel·lícula Fill de Caïn, del tarragoní Jesús Monllaó, mentre els protagonistes feien una partida d’escacs.

IMG_5912 IMG_5913 IMG_5914

IMG_5918 IMG_5919 IMG_5920

Finalment, proposo fer una ruta que combina vegetació, patrimoni i història arribant fins al Parc Ecohistòric del Pont del Diable, allà hi trobareu els jardins romàntics i la ruta dels massos dels germans Puig i Valls. Per arribar-hi ho podreu fer a peu o corrent, des de la ciutat, resseguint el riu Francolí o bé, amb cotxe o autobús, anant per la carretera N240, des de Tarragona en direcció a Valls. Els massos es troben al voltant de l’aqüeducte de les Ferreres. Concretament, la ruta que us mostro a continuació és la que arriba fins al Mas dels Arcs i el seu celler Mas de l’Àngel, un espai ben desconegut per molts tarragonins, una construcció de l’època medieval.

IMG_5942 IMG_5941 IMG_5943

Quan inicieu el passeig des de l’aparcament del Pont del Diable, hi trobareu la porta antiga de la finca, on encara ara s’hi poden veure les inscripcions dels cognoms dels germans Puig i Valls. Tot seguit, podreu copsar les primeres pinzellades dels jardins romàntics i un monòlit.

Quan seguiu endavant, hi trobareu unes escales amb uns mosaics de colors que us portaran cap a la Casa del Guarda construïda a finals del segle XIX i d’estil modernista. Els propietaris també eren els germans Marià i Rafael Puig i Valls, filantrops tarragonins que van dedicar part de la seva fortuna a l’enjardinament i obra de la finca de Sant Rafael, situada al Parc de la Ciutat.

IMG_5945 IMG_5946

Una vegada som a la Casa del Guarda, la casa modernista de dos pisos on hi vivia el vigilant de la finca dels germans Puig i Valls, deixeu-la enrere i us dirigiu cap als jardins romàntics que us portaran cap a la ruta dels massos.

IMG_5947 IMG_5949 IMG_5948

IMG_5954 IMG_5951

IMG_5950

A poc a poc, us endinsareu a la finca delimitada amb xiprers i pins pinyoners, els germans Puig i Valls hi residien durant les seves estades i hi van combinar aquesta vegetació amb el conreu de vinya i oliveres. Tot seguit, hi trobareu el Mas de l’Àngel, i ho sabreu quan vegeu una columna que recorda a una mena de totem i que presideix la zona sobre la que hi ha l’àngel que dóna nom al mas. La columna és un homenatge a les víctimes del Setge del Francès (1811). Just al darrere hi trobareu les restes del celler modernista, obra de l’arquitecte Juli M. Fossas. Un bon lloc per gaudir de la natura, mentre feu esport i un passeig per la història.

 

 

 

En aquest enllaç hi podreu trobar la meva presentació al blog de Tarragona Cultura en què hi duc un objecte entre mans, què deu ser?